Instagram oli jäädä perustamatta – näin pienestä se oli kiinni

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään myös Facebookin suosion selättänyt kuvapalvelu Instagram oli jäädä toteuttamatta, sillä sen keksijä ei ollut saada jatkettua viisumiaan Yhdysvalloissa. Viisumin hankkimiseen meni todella kauan aikaa, mutta itse Instagram-palvelu syntyi mieheltä ja hänen yrityskumppaniltaan lähes viikossa.

Instagramin perustajien Kevin Systromin ja Mike Kriegerin erittäin hedelmällinen yhteistyö oli lähellä jäädä kokonaan toteuttamatta, sillä brasilialainen Krieger ei ollut saada jatkettua viisumiaan. Krieger paljasti Bloomberg Business -lehdelle olleensa jo luovuttaa viisumihakemuksensa suhteen, koska prosessi oli niin vaikea.

Krieger päätti kuitenkin tehdä kaikkensa ja sai lopulta asianajajan avulla viisumihakemuksensa läpi. Todella moni voisi olla tästä onnellinen, sillä Kriegerin ja Systromin yhdessä kehittelemä Instagram on monelle mielekäs ja tärkeä sosiaalinen media, mistä varmasti kukaan sen käyttäjä ei haluaisi tai osaisi enää luopua.