Peniksen siirtoleikkaus onnistui – tulevaisuudessa arkipäivää?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Äskettäin Etelä-Afrikassa suoritettiin operaatio, joka kohahdutti koko maailmaa. Kyseessä oli nimittäin maailman ensimmäinen peniksen siirtoleikkaus. Yhdeksän tuntia kestänyt operaatio on nyt osoittautunut menestykseksi.

Onnistuneessa siirrossa 21-vuotias mies sai uuden peniksen menetetyn tilalle. Eteläafrikkalainen mies oli menettänyt peniksensa noin kolme vuotta sitten rituaalissa suoritetun ympärileikkauksen seurauksena. Kolmen vuoden ajan miehen penis on ollut yhden sentin mittainen.

Peniksen siirtoleikkaus oli potilaalle paras vaihtoehto. New York Daily News -lehden mukaan mies joutui kuitenkin odottamaan oikeanlaista luovuttajaa vuosia. Lääkäreiden mukaan leikkauksen viivästyminen johtui muun muassa siitä, että suostumuksia peniksen luovutuksille oli yllättävän vaikea saada. Lopulta oikea luovuttaja löytyi.

Maailma on jännittyneenä seurannut miehen toipumista, sillä sama leikkaus suoritettiin vuonna 2006 Kiinassa epäonnisin lopputuloksin. Kiinalaismiehen psykologinen trauma aiheutti sen, että mies ei sopeutunut ajatukseen, että hänellä olisi jälleen penis. Mies pyysi lääkäriä poistamaan hänelle siirretyn peniksen vain 10 päivää leikkauksen jälkeen.

Etelä-Afrikkalaisessa tarinassa vaikuttaisi olevan onnellinen loppu ja lääkärit ovat todenneet, että leikkaus oli menestys, Washington Post uutisoi. Nuori mies on ollut erittäin tyytyväinen leikkauksen lopputulokseen. Miehelle suoritettiin ensimmäisenä maailmassa menestynyt peniksen siirtoleikkaus.