McDonald’sin mainos suututti italialaiset: ”Häpeällinen hyökkäys!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialaiset ovat tunnetusti ylpeitä ruokakulttuuristaan. Eivätkä aivan suotta, sillä esimerkiksi pizza ja pasta ovat rakastettuja ruokalajeja lähes joka puolella maailmaa. Nyt pikaruokaketju McDonald’s on osunut tuoreella mainoksellaan italialaisten arkaan paikkaan.

McDonald’sin mainoksessa italialainen perhe on illallistamassa hienossa pizzaravintolassa. Tarjoilija kysyy perheen lapselta, mitä tämä haluaisi syödä. Poika vastaa tarjoilijan järkytykseksi haluavansa pizzan sijaan Happy Meal -aterian.

Italialaisten ravintoloitsijoiden The True Neapolitan Pizza Association, eli todellisen napolilaisen pizzan yhdistys, on ilmoittanut loukkaantuneensa McDonald’sin mainoksesta. Yhdistys tutkii, onko italialaisen ruoan symbolina pidettyä ruokalajia loukkaava mainos mahdollista kieltää lailla.

– Olemme saaneet tarpeeksemme siitä, että McDonald’s tekee rahaa riskeeraamalla lastemme terveyden, The True Neapolitan Pizza Associated -yhdistyksen varapuheenjohtaja Massimo Di Porzio kommentoi Express-lehden mukaan.

– Lakitiimimme selvittää, onko tälle lähimeren ruokavalion symboliin kohdistuvalle häpeälliselle hyökkäykselle mahdollista laittaa stoppi lakiteitse, mies jatkaa.

Myös muun muassa kuuluisan Pizzeria Brandi -ravintolan omistaja Eduardo Pagnani kuvailee mainosta pyhäinhäväistykseksi. McDonald’sin edustajat ovat kiistäneet väitteet, joiden mukaan mainoksen tarkoituksena olisi hyökätä italian ruokakulttuuria vastaan.