Suomalaisbändi esiintyy Mount Everestillä: ”Maailman korkein rock-keikka”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinkiläinen alternative-rockbändi Ancara on tunnettu mieltymyksistään soittaa oudoissa paikoissa. Helmikuussa 2015 bändi veti Oulussa keikan jäisessä avannossa. Nyt tavoite on asetettu korkeammalle. Ancara soittaa marraskuussa keikan Mount Everestin Base Campissa.

Bändin matkasta on tekeillä myös dokumenttielokuva Rockin’ High, jonka kuvaukset on jo aloitettu.

– Haluamme olla ensimmäinen rockbändi, joka pääsee ennätysten kirjaan soittamalla maailman korkeimman sähköisen rock-keikan. Saimme hullun idean, joka muuttui ensin haaveeksi ja nyt aiomme myös toteuttaa sen. Eipä tarvitse sitten keinutuolissa katua, kun emme lähteneet, tai edes tosissamme yrittäneet, kitaristi Gary Keskinen kertoo.

– Kun me lähdemme Mount Everestille, haluamme tehdä sen yhdessä fanien ja tämän hullun reissun tukijoiden kanssa. Meillä ei kuitenkaan ole varaa matkustaa Nepaliin, saati viedä sinne yli 1000 kilon soittovehkeitä. Näistä syistä keräämme varoja joukkorahoituskampanjalla.

Ancaran joukkorahoituskampanja Rockin’ High käynnistyy 16. huhtikuuta Mesenaatti.me-joukkorahoitusalustalla. Yrityksen tukijat saavat vastineeksi fanituotteita, keikkalippuja ja unohtumattomia elämystuotteita. Joukkorahoituskampanja kestää 45 päivää ja sen tavoitteena on kerätä kuudessa viikossa 35.000 euroa.

Projektissa on mukana myös lukuisia muita yhteistyökumppaneita, jotka edesauttavat bändin pääsemistä tavoitteeseensa, ennätykselliselle keikalle vuoren huipulle. Yksi näistä on viestintäalan yrittäjä, myös Suosikin päätoimittajana, Kuono-verkkolehden perustajana ja Universal Music Finlandin markkinointijohtajana tunnetuksi tullut Ville Kormilainen.

– Haluan ehdottomasti olla mukana tässä jutussa – tällaista yrittäjyyttä tarvitaan, Kormilainen hehkuttaa.