Mies soitti didgeridoota – ääni sai lehmät hämilleen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nuori mies oli päättänyt viihdyttää laitumella olevia lehmiä soittamalla didgeridoota. Kyseinen soitin on Australian aboriginaalien käyttämä soitin, joka tunnetaan myös luonnon puutrumpettina. Yhden miehen konsertista kuvatun videon perusteella soittimen ääni sai lehmät hämilleen.

Mielenkiintoisen kuuloinen musiikki kiinnitti lehmien huomion ja ne lähtivät uteliaina etenemään esiintyjää kohti. Vaikutti siltä, että eläimet todella nauttivat kuulemastaan äänestä ja ne halusivat päästä mahdollisimman lähelle äänen lähdettä.

Veden täyttämä oja esti lehmien lähenemisaikeet ja ne joutuivat jäämään laitumelle kuuntelemaan esitystä. Didgeridoolla soitetun musiikin kuuleminen saattoi hyvinkin olla lehmien päivän piriste. Ne kuuntelivat ja liikkuivat musiikin tahdissa kuin festarivieraat konsanaan. Lehmien harmiksi muusikko ei soittanut encorea kappaleensa jälkeen.