Eläintarhan matelijanäytös pieleen – krokotiili puri kouluttajaansa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kerroimme äskettäin Thaimaan Hua Hinissä sijaitsevasta Hua Hin Safari -eläinpuistosta, joka on tunnettu eläinrääkkäyksestään. Samaan sarjaan lukeutuvat myös lukemattomat muut Thaimaan eläinpuistot ja -näytökset. Nyt thaimaalaisessa eläintarhassa on sattunut ikävä onnettomuus.

Bangkokin liepeillä sijaitsevassa Samutprakarn Crocodile Farm & Zoo -krokotiilipuistossa sattui kauhistuttava tilanne, kun matelijanäytöksessä suoritettu temppu meni pieleen. Krokotiili puri kouluttajaansa kesken esityksen jännittävimmän hetken. Tempussa loukkaantuneella kouluttajalla oli kahdeksan vuoden kokemus krokotiilien käsittelemisestä.

Uhkarohkeassa tempussa mies työnsi päänsä krokotiilin kitaan yleisön hurratessa ja taputtaessa vieressä. Tällä kertaa krokotiili päätti olla tottelematta ja läimäisi kitansa kiinni kesken stuntin. Matelija riepotteli kouluttajansaa ja päästi lopulta otteensa irti. Kuin ihmeen kaupalla kouluttaja nousi seisomaan ja juoksi esiintymislavalta pois.

Video osoittaa, että krokotiilien kouluttaminen ei ole helppoa ja pedot ovat arvaamattomia. On vaikeaa kuvitella, että krokotiilin kaltaisen petoeläimen voisi kouluttaa ulos saalistusvieteistään. Videolla sattunut tapaus on ihme, sillä halutessaan krokotiili olisi voinut surmata kouluttajansa. Vastoin odotuksia, hän selvisi pieleen menneestä stuntista lievällä loukkaantumisella.