Pelastuslaitoksen karu video: Näin rappukäytävälle käy tulipalossa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerrostalojen tulipaloissa menehtyneistä ihmisistä merkittävä osa kuolee rappukäytävään yrittäessään poistua talosta. Kyseessä on siis yksi kohtalokkaimmista virheistä tulipalon sattuessa, sillä asukkaiden tulisi pysytellä turvassa omassa asunnossaan.

Nyt Varsinais-Suomen pelastuslaitos on julkaissut videon, jossa esitellään miten nopeasti palavasta asunnosta tuleva tappava savu valtaa rappukäytävän. Videolta voidaan todeta, että jo muutamassa sekunnissa savu on täyttänyt koko tilan ja estänyt näkyvyyden täysin.

Pelastuslaitoksen blogissa muistutetaan, että savuinen rappukäytävä tappaa. Sinne menemisen sijaan asukkaan tulee sulkea postilaatikko ja väliovi sekä yrittää tukkia mahdollisia oven rakoja esimerkiksi märällä pyyhkeellä. Asunnosta tulee etsiä savuttomin paikka ja soittaa hätäkeskukseen. Jos asuntoon tulee savua, kannattaa hengittää kostean vaatteen läpi.