Siivousmoppi vai lemmikkikoira? Hulvaton näky asunnon lattialla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joillakin eläimillä on sellainen suojautumismekanismi vihollisia ja saalistajia kohtaan, että ne voivat luonnossa naamioitua esimerkiksi kiveksi, koralliksi, hiekaksi tai muuksi niitä suojaavaksi elementiksi.

Jotkut lemmikkieläimet ovat niin suloisia, että ne voitaisiin sekoittaa keskenään vaikkapa pehmolelujen kanssa, mutta eräs koirarotu näyttääkin aivan eräältä siivousvälineeltä. YouTubeen on julkaistu hauska video, jossa näyttäisi olevan juuri pesty märkä lattia, moppi ja varoitusmerkki, joka kertoo liukkaasta lattiasta.

Valkoinen mytty näyttää täysin identtiseltä lattiamopin kanssa, mutta yllättäen moppi alkaakin liikkumaan ja haukkumaan, ja se paljastuukin olleen koira. Unkarilaiset koirarodut komodor ja hieman pienempi versio puli ovat koiria, joiden turkki näyttää epäilyttävän paljon lattiamopilta.

Koirarodun erikoinen turkki nyörittyy ja sitä muodostuu jatkuvasti lisää alla kasvavasta pohjavillasta ja päällikarvasta. Hauskan ulkonäkönsä lisäksi pulin ja komodorin omistajan on omistauduttava työlääseen turkinhoitoon, sillä nyörejä on oltava aukomassa jatkuvasti.