YouTube 10 vuotta – tässä ensimmäinen video!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

YouTube perustettiin kymmenen vuotta sitten helmikuussa 2005 kolmen PayPalin työntekijän toimesta. Yksi perustajajäsenistä on Jawed Karim, joka on ladannut aikoinaan YouTube-palveluun ensimmäisen videon. Karim latasi YouTube-palveluun itsestään kuvatun videon, jossa hän on eläintarhassa.

Me at the zoo -nimisen videon lataamisesta tuli 23. huhtikuuta 2015 täyteen tasan kymmenen vuotta. Aika on mennyt nopeasti, eikä monikaan pysty varmasti edes muistamaan hetkeä, jolloin on huomannut YouTuben olemassaolon.

YouTubeen ladataan jatkuvasti videoita uutisista, lemmikeistä ja elämän tärkeimmistä hetkistä. Me at the zoo -video on ensimmäinen ja vanhin YouTube-video, mutta ei varmastikaan ensimmäinen video, minkä muut ovat nähneet. Muistatko sinä mikä on ensimmäinen koskaan näkemäsi YouTube-video?