Tulivuori purkautuu Chilessä – tuomiopäivän näky videolla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Chilessä sijaitseva Calbuco-tulivuori on yllättäen alkanut purkautua. Calbuco syöksi taivaalle valtavan tuhkapilven keskiviikkona kuuden aikaan iltapäivällä. Sen seurauksena 1.500 ihmistä evakuoitiin kiireellä.

Daily Mail -lehden mukaan tulivuori on ollut viimeksi aktiivinen vuonna 1972 ja noin neljänkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen vuori alkoi yllättäen purkautua ilman ennakkovaroituksia. Tuhkapilvi pimensi taivaan ja valtava purkaus näkyi jopa 160 kilometrin päässä Argentiinassa.

Tulivuoren läheisyydestä evakuoidut asukkaat on sijoitettu lähikaupunkeihin kunnes tilanne on rauhoittunut. Calbuco on vain yksi Chilen 90 aktiivisesta tulivuoresta. Tulivuoren purkausta ei oltu osattu odottaa ja sen tuhojen laajuus tulee selviämään purkauksen laannuttua.