Mullistava keksintö: Kuntopyörä ja pyykinpesukone yhdistettiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Manuaalisesti toimiva pyykinpesukone ei ole uusi keksintö. Kuntopyörän ja pyykinpesukoneen yhdistelmistä on kuultu aikaisemminkin, mutta vasta nyt on onnistuttu kehittämään käytännöllinen pesukone, joka toimii tehokkaasti pelkällä polkuvoimalla.

Kiinalaisten suunnittelema The Bike Washing Machine on kodinkone, joka toimii pyörää polkemalla. Laitteen uusi teknologia on mahdollistanut sen, että pyörää ei tarvitse polkea hiki hatussa, sillä virtaa generoituu tehokkaasti pienestäkin liikkeestä.

Kuntopyörän etupyörä on pesurumpu, jonne vaatteet ja pesuaine laitetaan. Veden lisäämisen jälkeen pyörä on valmis poljettavaksi. Daily mail -lehden mukaan pesuohjelma toimii niin, että pyörää poljetaan 10 minuuttia ja sen jälkeen vesi vaihdetaan puhtaaseen. Seuraavat 10 minuuttia kuluvat pyykkien huuhteluun ja kuivaamiseen ja pesuohjelma on valmis.

Mikäli pyykkääjä on ahkeralla tuulella ja polkee pyörää enemmän kuin pesuohjelma vaatii, säilöö kuntopyörä energian käytettäväksi seuraavaa kertaa varten. The Bike Washing Machine on ekologinen vaihtoehto, josta myös pyykkääjä hyötyy kuntoilun merkeissä.