Valaat eivät olleet kuvaustuulella – kaatoivat bongarien veneen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Luontokuvaaja Dale Frink oli lähtenyt valaiden bongausretkelle San Diegon rannikon kupeeseen. Alueella oli tehty useita havaintoja valaista ja lopulta Frink onnistui bongaamaan vedestä kaksi suurta sinivalasta.

Dalen epäonneksi valaat sukelsivat pinnan alle ennen kuin hän ehti räpsiä niistä kuvia. Frinkin seurassa ollut valasbongari kuvasi hetkeä videolle. Seurueen yllätykseksi valaat päättivät nousta veden pintaan aivan heidän veneensä vieressä. Sinivalaat puskivat valtavalla voimalla ylös syvyyksistä ja sen seurauksena kuvaajien vene kääntyi ympäri.

Jännittävä, mutta huvittava tilanne on tallentunut videolle. Sinivalaat eivät selvästikään olleet kuvaustuulella ja he päättivät leikkiä bongarien kustannuksella. Dale kirjoitti kohtaamisesta blogiinsa ja sen mukaan toiset valasbongarit riensivät pelastamaan heidät vedestä veneellään. Frink oli päässyt valaita lähemmäs kuin hän oli odottanut.