Hurjapäistä vapaajuoksua talojen päällä – yksikin lipsahdus kohtalokas

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parkour ja vapaajuoksu, eli free running, sekoitetaan usein toisiinsa. Kummassakin juostaan ja tehdään temppuja, hyppyjä ja voltteja sekä edetään ylittämällä esteitä. Parkourin ja vapaajuoksun erottaa toisistaan erilaiset temput, joita monikaan lajeihin perehtymätön ei osaa välttämättä tunnistaa.

LiveLeak on julkaissut upean videon YouTube-tilillään, missä parkourin ja vapaajuoksun rautainen ammattilainen Daniel Ilabaca harjoittaa kaupungilla vapaajuoksua. Videon ja liikkeiden näyttävyyttä lisää hidastettu kuva, jonka avulla liikkeet ja vauhti tulevat hienosti esille.

Englantilainen 27-vuotias Ilabaca tekee uskomattoman upeita ja vaativia temppuja niin, että ne näyttävät kevyiltä ja ilmavilta. Miehellä riittää ponnistusvoimaa vaikka muille jakaa ja tasapainoa pitämään useammankin kaverin pystyssä. Ilabaca juoksee, hyppii ja roikkuu sellaisissa paikoissa, jonne monikaan ei uskaltaisi mennä edes tukivaljaiden kanssa seisomaan.