Kananmunan vierityskisa loppui lyhyeen – itku siitä tuli

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kananmunilla leikkiminen on melko yleistä ja yleensä niihin liittyy jokin viestikilpailu tai muu kisa, jossa kananmunaa pitää kuljettaa eteenpäin rikkomatta sitä. Eräs isä on kuvannut poikiaan videolle, joiden kisaaminen päättyy melko yllättäin.

Kaksi poikaa aloittaa vierityskisan alamäkeen ja kummallekin on annettu kirkkaaksi maalattu keitetty kananmuna. Isoveli saa heti kisan alettua vauhdikkaan startin ja menee johtoon. Pieni poika yrittää saada häntä kiinni, antaa kananmunalle vauhtia ja kävelee sen takana. Valitettavasti poika kuitenkin hieman haparoi askelissaan ja astuu hyvin nopeasti kananmunan päälle liiskaten sen nurmikolle.

Yleisin kananmunaviesti taitaa olla se, kun raakaa kananmunaa kuljetetaan lusikan päässä ja lusikasta pidetään kiinni suulla. Siinä on kuitenkin melko suuret riskit epäonnistua ja sotkea nopeasti, minkä vuoksi isä taisikin valita keitetyt kananmunat vierityskisaan. Keitetytkään munat eivät silti valitettavasti kestäneet päälle astumista.