Mies kuvasi tulvatuhoja – vedessä kellui kokonainen talo

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

YouTubessa on video, jossa miehet ovat kuvanneet Australiassa tulvan aiheuttamia tuhoja. Jarod Rits oli herännyt sähkökaapelien tuhoutumiseen ja omituisiin ääniin. Mies oli mennyt ulos kuvaamaan virtaavaa tulvaa ja saanut uskomattoman näyn tallennettua videolle.

Rits kuvasi valtavalla voimalla eteenpäin virtaavaa vesimassaa, jonka mukana kulkeutui kokonainen omakotitalo. Talo liikkuu veden mukana todella kevyesti eikä se ole suinkaan ensimmäinen talo, joka on kärsinyt vahinkoja. Australiassa tulva on tehnyt vakavia vahinkoja Dungogin kaupungissa videon mukaan yli 80 taloon.

Suomessa tulvia aiheuttaa lähinnä lumen nopea sulaminen. Myrskyjen mukana sataa vettä todella harvoin niin paljon, että se aiheuttaisi mittavia vahinkoja. Tulvan myötä joidenkin talojen kellarit ovat voineet vahingoittua tai maanviljelijöiden sato olla vaarassa, mutta ulkomailta tulevien uutisten valossa vahingot ovat melko mitäänsanomattomia.