NASA julkaisi videon – tulivuorenpurkaus kuvattiin ISS-avaruusasemalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Chilessä sijaitseva Calbuco-tulivuori alkoi purkautua voimaakkaasti aiemmin tällä viikolla, ja samalla kuvat ja videot majesteettisesta näystä ovat levinneet verkossa. Nyt NASA on kuitenkin julkaissut toisesta tulivuoresta videon, jollaista ei ole koskaan aiemmin nähty.

NASA
NASA

Kansainvälinen ISS-avaruuasema kuvasi nimittäin taannoin Koillis-Japanissa sijaitsevan Sarychev-tulivuoren purkauksen avaruudesta käsin. Nyt verkossa julaisemassaan arkistovideossa nähdään miltä Matua-saarella sijaitseva purkaus näyttää Maan kiertoradalta katsottuna. Tulivuori kuvattiin avaruudesta järjestelmäkameralla ja 400 mm linssillä. Katso video alta.

This animation of the Sarychev eruption plume is composed from a sequence of images captured by the crew of the…

Posted by NASA's Earth Observatory on 26. kesäkuuta 2009

Katso video tästä.