Aivokasvain olikin jotain muuta – kallon sisältä löytyi kaksonen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa opiskeleva nainen oli hakeutunut lääkärin vastaanotolle, sillä hän oli alkanut kärsiä pahoista kuulo- ja näköhäiriöistä. Yamini Karanamin aivot kuvattiin ja syy oireisiin selvisi. Aivoista löytyi kasvaimeksi epäilty muodostuma.

Tarkemmissa tutkimuksissa kuitenkin selvisi jotain paljon ällistyttävämpää. Karanamin aivoissa ei ollutkaan kasvainta, vaan Yaminin kaksonen. Alkiovaiheeseen jäänyt kaksonen oli ollut Yaminin kallon sisällä koko hänen elämänsä ajan. Nainen suhtautui asiaan yllättävän positiivisesti, sillä hän oli helpottunut, ettei kyseessä ollutkaan kasvain.

NBC 10 -uutiskanavan mukaan aivoissa olleella alkiolla oli luita, hampaita ja hiuksia. Indianan yliopistossa opiskeleva Karanam kuvaili alkoita sanoilla ”paha kaksonen”, sillä alkio oli häirinnyt hänen aivotoimintaansa 26 vuoden ajan. Leikkauksella kaksonen saatiin poistettua ja Yaminin oireiden uskotaan poistuvan leikkauksen myötä.