Saksassa junat laulavat lähtiessään: ”Do, re, mi, fa, so, la…”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme äskettäin japanilaisesta testiajossa olevasta Maglev-junasta, joka kiitää magneettiradalla 603 kilometrin tuntivauhtia. Nopeasti paikasta toiseen siirtyminen saa ihmiset varmasti hyvälle mielelle, mutta Saksassa asiakkaiden tyytyväisyyteen on kiinnitetty huomiota toisella tapaa.

Saksassa kulkee The Siemens Taurus -juna, joka mukavuutensa ja nopean liikkuvuuden lisäksi myös laulaa. Poistuessaan asemalta junasta alkaa kuulumaan ääntä, joka muuttuu koko ajan korkeammaksi junan vauhdin kiihtyessä.

Junan lähtiessä matkaan siitä alkaa kuulumaan ääntä, joka kuulostaa siltä kuin se tulisi soittimesta. Ääni muistuttaa huilua, joka vauhdin kiihtyessä ottaa aina hieman korkeamman sävelen. Haikeat hyvästit juna-asemalla jättäessä mieli paranee varmasti melodisen lähdön myötä edes murto-osalla.