Laskuvarjohyppy vetää hiljaiseksi – pähkähulluja molemmat!

Viihdeuutiset · Stara.fi

BASE-hypyt ovat lukeutuneet vuosikymmenien ajan huimapäiden rohkeimpiin temppuihin. Tavallisten hyppyjen lisäksi suosiota niittävät hypyt, jotka suoritetaan liitopuvulla. Uhkarohkeat hyppääjät uhmaavat kuolemaa liitämällä uskomattoman lähellä vuorenrinteitä. Yksi maailman tunnetuimmista BASE-hyppääjistä on Jeb Corliss.

Nyt lajin ykköstähti Corliss nähdään videolla harjoittelemassa Sveitsissä. Videon katsoja huomaa kuitenkin nopeasti, että mistään tavallisesta harjoittelusta ei todellakaan ole kyse. Hurjapää hyppää vähintään yhtä hurjan videokuvaajan kanssa samanaikaisesti vuorenhuipulta kohti vastaan kiitävää maanpintaa.

Laskuvarjohyppääjän liitopuku nostaa miesten liitoluvun kuitenkin juuri ja juuri sellaiseksi, että he selviävät pahimmista paikoista ilman laskuvarjoa. Miehet ohittavat varjoliitäjän noin 50 metrin etäisyydeltä ja kiitävät muutama metri maanpinnan yläpuolella.

Jeb Corliss on julkaissut YouTube-tililleen runsaasti videoita suorituksistaan. Corliss joutui muutama vuosi sitten kohtalokkaaseen onnettomuuteen, joka murskasi miehet jalat. Hän ajautui liian lähelle kallionkielekettä ja jalat osuivat kallioon noin 250 kilometrin tuntivauhdilla.