Sokeat kuvailivat mitä kauneus on – video vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kauneudenhoitobrändi Dove on toteuttanut Ruotsissa kampanjan sokeiden naisten avulla. Kampanjan mainoksessa naiset kertoivat omin sanoin mitä kauneus heidän näkökulmastaan oli ja mitä kauneus heille tarkoitti. Mainoksessa he kertoivat milloin he tunsivat olonsa kauniiksi.

Se, minkä ihminen kokee kauneudeksi on yksilöllinen asia. Monet yhdistävät kauneuden ulkonäköön ja sen kuvaileminen voi olla vaikeaa. Mainoksessa esiintyneet naiset kertoivat tuntevansa olonsa kauniiksi, eikä sillä ollut oman peilikuvan kanssa mitään tekemistä.

Neitokaiset kertoivat, että heistä tuntui kauniilta muun muassa silloin, kun he olivat onnellisia tai rakastuneita. Daily Mail -lehden mukaan kauneus oli heille tunne, joka valtasi mielen hetkinä, jolloin he olivat heille tärkeiden ihmisten seurassa ja nauttivat olostaan. Kauneus ei ole vain visuaalinen käsite ja nämä naiset onnistuivat todistamaan, että kauneus on voimakas tunne, jonka kanssa pinnallisuudella ei ole mitään tekemistä.