James Cameron kirjoitti ”vahingossa” jo viidennen Avatar-elokuvan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja James Cameron tunnetaan menestyselokuvista, kuten Titanic ja Terminator 2. Vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Avatar osoittautui niin ikään maailmanlaajuiseksi menestykseksi, ja se on saamassa peräti kolme jatko-osaa. Tuoreen väitteen mukaan Avatar-sarja ei kuitenkaan ole välttämättä jäämässä neliosaiseksi.

James Cameronin kanssa jo vuosikymmenten ajan yhteistyötä tehnyt säveltäjä James Horner on Entertainment Weekly -lehden mukaan paljastanut, että ohjaaja on vahingossa tehnyt jo käsikirjoituksen myös viidennelle Avatar-elokuvalle.

James Hornerin mukaan Cameron yrittää parhaillaan selvittää, olisiko käsikirjoituksia mahdollista tiivistää neliosaiseksi tähän mennessä kirjoitetun viiden sijaan. Avatar 2 -elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2017, kun taas kolmannen ja neljännen osan olisi määrä ilmestyä vuosina 2018 ja 2019. Fanien kannattaa siis varautua siihen, ettei sarjalle näy välttämättä loppua ennen vuotta 2020.