Mies rakensi toimivan auton LEGO-palikoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalaisen leluyhtiön valmistamilla LEGO-palikoilla rakentaminen ei ole pelkästään lasten harrastus. Viime vuosina verkossa on nähty monia esimerkkkejä aikuisten tekemistä, toinen toistaan näyttävämmistä ja monimutkaisemmista rakennelmista.

Monet rakennelmat kuitenkin kalpenevat Raul Oaida -nimisen miehen Lego-rakennelman rinnalla. Harrastelijakeksijänä mainetta kerännyt Raul Oaida lyöttäytyi yhteen yrittäjä Steve Sammartinon kanssa luodakseen Lego-auton. Kyseessä ei ole miniatyyrikokoinen leikkiauto, vaan oikea ja toimiva menopeli. Keksintöä esitellään Youtuben The Adaptors -kanavan tuoreella videolla.

Raul ja Steve keräsivät auton rakentamiseen yhteensä 20.000 dollaria Twitterin ja sosiaalisen median avulla. Massiivinen rakennelma koostuu 500.000 Lego-palikasta, ja se yltää noin 20 kilometrin tuntivauhtiin. Ongelmia autossa aiheuttaa palikoiden taipumus irtaantua rakennelmasta ajon aikana, mutta onneksi ne voi korvata saman tien uusilla.