Rikollinen höynäytti poliisia: Kiinnitti seurantapannan kissaan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Huumerikoksista epäiltynä pidätetty Diego Martinez-Espinoza oli päässyt takuita vastaan kotiinsa odottamaan oikeudenkäyntiä. Vapautumisen ehtona mies joutui pitämään jalassaan GPS-seurantapantaa. Martinez-Espinoza oli varma vankilatuomiostaan, sillä hän oli saapunut Yhdysvaltoihin laittomasti.

Poliisi
Poliisi

Mies päätti karata ja poistua maasta. Poliiseja hämätäkseen Diego oli onnistunut avaamaan seurantapantansa ja kiinnittämään sen kissaansa. Miehen seurannasta vastuussa ollut viranomainen ei ollut havainnut miehen liikkeissä mitään poikkeavaa, eikä miehen pakenemista huomattu.

NBC News -uutiskanavan mukaan viranomaiset näkivät Diegon viimeksi helmikuussa, jolloin hänellä oli vielä seurantapanta jalassaan. Maaliskuussa viranomaisten epäilykset Diegon tilanteesta heräsivät, sillä seurantapannan mukaan mies ei ollut poistunut kotoaan pitkiin aikoihin.

Kun poliisit viimein kävivät tarkistamassa tilanteen, löytyi miehen kodista ainoastaan kissa, johon panta oli kiinnitetty. Viranomaiset epäilevät, että Martinez-Espinoza oli karannut takaisin kotimaahansa Meksikoon, eikä karkaamisen ajankohta ole selvinnyt.