Huuhkaja yllätti luontokuvaajan – istahti pään päälle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ylvään huuhkajan läsnäolo oli saanut naapuruston asukkaat kaivamaan kameransa esille. Talojen läheisyydessä päivystänyt huuhkaja oli kiinnittänyt naapurien huomion ja he seurasivat linnun liikkeitä lumoutuneina.

Naapureiden yllätykseksi lintu päätti tehdä lähempää tuttavuutta kuvaajien kanssa. Huuhkaja levitti siipensä ja lennähti kadulla seisoskelevan kuvaajan pään päälle istuskelemaan. Lintu esittäytyi ihmisille lähietäisyydeltä.

Hetkellisen tarkastelun jälkeen lintu päätti jatkaa matkaansa. Huhuileva pöllö oli tarjoillut luontokuvaajille hämmästyttävää kuvamateriaalia. Huuhkaja oli selvästi tottunut sen asuinseudulla parveileviin ihmisiin, eikä se ujostellut tehdä tuttavuutta naapurin asukkaisiin. Kuvaajille poseeraamisen jälkeen lintu jatkoi matkaansa.