Mies menetti 90 % muististaan – sitten avasi oman Instagraminsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joe Miller on 25-vuotias taiteilija, jonka elämä muuttui kertaheitolla viime lokakuussa. Mies kärsi nukkuessaan aivoinfarktista, ja joutui 17 vuorokaudeksi sairaalaan. Herättyään Joe oli menettänyt 95 prosenttia muististaan, ja tunnisti ainoastaan äitinsä.

Suurin osa Joe Millerin lapsuus- ja nuoruusmuistoista oli hävinnyt. Läkäreiden mukaan oli ihme, että mies ylipäätään selvisi hengissä rajusta kohtauksesta. Joe kuitenkin alkoi muistamaan yksityiskohtia elämästään yllättävällä tavalla.

Ennen sairaskohtaustaan Joe oli ahkera Instagramin käyttäjä. Kun hän kirjautui sisään palveluun ensimmäistä kertaa onnettomuuden jälkeen, Instagram-kuvat alkoivat palauttaa hänen mieleensä muistikuvia menneisyydestä. Joe kertoo People-lehdelle kiittävänsä kuvapalvelua siitä, että se on auttanut häntä muistamaan jälleen yksityiskohtia elämästään.

Joe Miller on viettänyt parantumisensa ohessa runsaasti aikaa lasten ja nuorten kanssa, jotka ovat kärsineet samanlaisista kohtauksista kuin hänkin. Mies aikoo työskennellä jatkossa parantaakseen ihmisten tietoisuutta aivoinfarktista kärsineistä nuorista.