Kerrostalon sortuminen videolle – asukkaat viime hetkellä pakoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kairon keskustassa sijaitseva kerrostalo sortui keskellä kirkasta päivää. Suomessa rakennus olisi luokiteltu asumiskelvottomaksi ja vaaralliseksi, mutta Egyptissä talo oli täynnä asukkaita. Ihmiset elivät päivästä toiseen perheidensä kanssa tikittävässä aikapommissa.

Eräänä päivänä rakennuksen seinät alkoivat antaa periksi. Asukkaat huomasivat tilanteen ja onnistuivat evakuoimaan kaikki kerrostalosta ulos. Vain hetkeä myöhemmin rakennus alkoi rapsitua silmissä ja lopulta koko talo romahti. Valtava tomupilvi peitti korttelin ja ihmiset juoksivat tuhoa karkuun hädissään.

Kuin ihmeen kaupalla kaikki selvisivät onnettomuudesta hengissä ja jokainen asukas ehdittiin evakuoida. Netissä julkaistun videon perusteella kerrostalon kohtalo oli odotettavissa. Vaikka on surullista, että moni menetti kotinsa kyseisenä päivänä, lohduttaa ajatus siitä, että ehkä talon asukkaat löysivät seuraavaksi kodikseen turvallisemman asuinpaikan.