Uudenlainen pariterapia: Pariskunnat kokoamaan IKEA-huonekaluja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

IKEA-tavaratalon huonekaluja kootessa monien hermot ja kärsivällisyys ovat koetuksella. Ohjeet voivat tuntua sekavilta ja varsinkin toisen ihmisen kanssa rakentaessa välit voivat kiristyä eikä syytöksiltä pystytä välttymään. Eräs terapeutti on tehnyt huonekalujen kokoamisesta osan pariterapiaa.

Kalifornialainen psykologi Ramani Durvasula työskentelee pariskuntien kanssa ja auttaa pareja selvittämään suhteen ongelmakohtia erilaisten menetelmien avulla. Yksi menetelmä ja Durvasulan käyttämä mittari on IKEA-huonekalujen kokoaminen yhdessä.

Durvasula kommentoi ABC News -uutisten kuvaamassa haastattelussa, että IKEA-huonekalujen kokoaminen luo painostavan ilmapiirin, jota seuraamalla saa paljon irti pariskunnan ongelmista. Huonekalujen kokoaminen ohjeiden mukaan mittaa pariskunnan ongelmanratkaisukykyä, taipumusta syyttelyyn, toisen arvostamista ja yhteistyökykyä.