Matkaopas uhkaili: ”Tuhlatkaa enemmän tai lomanne loppuu!”

Matkailu · Annika Kela

Kiinalainen matkailualan yritys oli järjestänyt pakettimatkan etelärajalla sijaitsevaan Yunnanin maakuntaan. Lennot kohteeseen sujuivat hyvin, mutta paikan päällä turisteja odotti yllätys. Turistiopas piti heille uhkailevan palopuheen piheydestä.

Yksi matkustajista on kuvannut videolle oppaan vaahtoamisen. Nainen kertoi, että jos turistit eivät tuhlaa kohteessa tarpeeksi rahaa, heidän lomansa keskeytetään. Opas kertoi, että siinä tapauksessa lomalaisten paluulento peruttaisiin, eivätkä he saisi rahojaan takaisin.

Turistioppaan pelottava puhe sai lomalaiset järkyttymään. Nainen sanoi, että rahojen tuhlaaminen lomakohteessa oli heidän velvollisuutensa. Päästyään määränpäähänsä turistit tekivät oppaasta valituksen. Kuten arvata saattaa, videolla esiintynyt turistiopas sai välittömästi kenkää.