Järkyttävä huomio onnettomuuspaikalta leviää Facebookissa: ”Mitä jos olisi tapahtunut jollekin rakkaalle?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on tehty viime aikoina runsaasti videoita, joista selviää, että onnettomuuteen tai muuten pulaan joutunut saa usein odottaa apua toivottoman kauan. Valtaosa ohikulkijoista ei vaivaudu tulemaan apuun tai edes tarkistamaan tarvittaisiinko apua.

Suomalaiset ovat siinä uskossa, että täällä hätään joutuneita autetaan, mutta se on liian usein vain kaukainen haave. Suomalaiset eivät ole nimittäin juuri sen auttavaisempia kuin muutkaan kansat. Tuorein karu esimerkki tästä saatiin äitienpäivänä onnettomuuspaikalla Tuusulantiellä, jossa auto oli ajautunut katolleen pellolle.

Avun saaminen kesti odottamattoman pitkään, kunnes lopulta ohi kulkenut Ossie Jaala pysähtyi ja meni auttamaan kolmea autossa ollutta nuorta miestä, jotka olivat jo ehtineet ulos pahoin rusentuneesta autosta. Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta tilanne olisi voinut olla täysin toinen. Varsinainen ihmetyksen aihe oli kuitenkin ohikulkijoiden välinpitämättömyys.

– Junnut olivat punkeneet rusentuneesta autosta ulos noin 5-10 minuuttia. Tapahtumapaikalle oli täysin selkeä ja valoisa näköyhteys Tuusulantieltä sekä muilta ympäröiviltä teiltä. Autoja meni jatkuvasti ohi. Silti KUKAAN ei ollut pysähtynyt tarkastamaan tilannetta, kaikki ajoivat ohi vaikka selkeästi pystyi pidemmältäkin toteamaan, ettei kaikki ole aivan kunnossa, Jaala ihmettelee Facebookissa leviävässä kirjoituksessaan.

– Ihmisiä jopa lenkkeili vierestä, mutta eivät olleet huomaavinaankaan. Junnuiltakin kysyin, olinko ensimmäinen apuun tullut ja sanoivat, että ihmiset vain tuijottivat ja jatkoivat matkaansa. Heräsi kysymyksiä. Mitä jos tämä olisi tapahtunut jollekkin rakkaalle? Mitä jos joku läheinen on joskus onnettomuudessa eikä kukaan auta tai pysähdy edes kysymään onko kaikki kunnossa? Kauhea visio, mutta nähtävästi tänä päivänä täysin mahdollista…

Lisäksi kirjoittaja ohjeisti viestinsä lukijoita tutustumaan Punaisen Ristin julkaisemiin ohjeisiin siitä miten onnettomuuspaikalla tulee toimia oikein.

Tultiin sunnuntaina äitienpäivälounaalta anoppilasta ja ajoimme vanhaa Tuusulantietä kun huomasin pellon ylittävällä…

Posted by Ossie Jallu Jaala on 11. toukokuuta 2015