Uusi sovellus ehkäisee Mac-käyttäjän ikävät yllätykset mobiilidatassa

Digi Matkailu · Stara.fi

Tietokoneet käyttävät nykyisin suuria määriä dataliikennettä koko ajan, koska valtaosa tietokoneista on kiinni joko kiinteässä yhteydessä tai langattomassa WLAN-yhteydessä. Yhä useampi käyttää tietokonetta kuitenkin myös mobiiliyhteyksien kautta, mikä voi aiheuttaa kalliita yllätyksiä varsinkin lomareissuilla.

TripMode
TripMode

Suomalaiset joutuvat maksamaan esimerkiksi Thaimaassa jopa 14 euroa megatavulta, jolloin yksikin sähköpostien lataus voi helposti maksaa toista sataa euroa. Nyt Mac-käyttäjien apuun on tullut TripMode-sovellus, jossa käyttäjä pystyy määrittelemään manuaalisesti mitkä sovellukset saavat käyttää mobiiliverkon datayhteyttä.

Samalla sovelluksen avulla voi priorisoida dataa käyttävät sovellukset myös huonojen yhteysien alueella, kuten junassa ja festareilla. Jos tuollaisessa tilanteessa haluaa asioida esimerkiksi verkkopankissa, niin esimerkiksi samanaikainen Dropboxin päivittäminen voi hidastaa yhteyttä merkittävästi. Sovellus maksaa viisi dollaria.