88-vuotias lääkäri hoiti varattomia – viranomaiset puuttuivat asiaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Arvostettu ja kokenut missisippiläinen lääkäri Carrol Landrum on pitkään hoitanut potilaita autossaan. 88-vuotiaan lääkärin auto on toiminut miehen vastaanottona ja sen kautta potilaat ovat saaneet hoitoa ja lääkereseptejä.

Mies on halunnut teollaan auttaa varattomia potilaitaan. Työlleen omistautunut lääkäri on veloittanut potilailta enintään 45 dollaria tapaamisesta, joka on murto-osa verrattuna julkisten tai yksityisten klinikoiden veloituksiin. Joissain tapauksissa lääkärin tiedetään toimineen myös ilmaiseksi.

Lääkärin toimiminen yhteisön hyväksi on näillä näkymin saamassa kurjan lopun, sillä osavaltio on päättänyt peruuttaa miehen lääkäriluvan. Fox Newsin mukaan Landrum on menettämässä lääkärinlupansa sen takia, että osavaltion viranomaiset ovat katsoneet miehen toimineen väärin tavatessaan potilaitaan autossa.

Puolustukseksi vanhus on kertonut, että hän ei ole tiennyt tehneensä mitään laitonta, sillä Mississippin laki ei kiellä lääkäreitä toimimasta autoissaan. Lääkärin toimet ovat olleet yhteisölle pelastus ja monet ovat olleet viranomaisten toimista raivoissaan.

Miehen hyväksi tehty vetoomus on kerännyt kymmeniä tuhansia allekirjoituksia. Toivottavasti mies saa pitää lääkärinlupansa ja auttaa vähäosaisia potilaitaan, sillä miehen projektista on ollut ainoastaan hyötyä yhteiskunnalle. Hänen kaltaisia hyväntekijöitä ei ole koskaan maailmassa liikaa.