Hollywoodin karmaisevimmat rooleista kieltäytymiset – näitä takuulla kadutaan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet aikamme legendaarisimmista elokuvateoksista muistetaan näyttelijöiden tekemien huikeiden roolisuoritusten ansiosta. Elokuvaohjaajilla on usein tapana tarjota elokuviensa päärooleja suoralta kädeltä näyttelijöille, jotka heidän mielestään sopivat rooliin.

Monien menestyselokuvien suosio olisi voinut olla toisenlainen, jos näyttelijät eivät olisi kieltäytyneet rooleista. Daily Mail -lehti on listannut muutamia tähtinäyttelijöitä, joille on tarjottu tunnettuja elokuvarooleja. Yhteistä heille on se, että he ovat kaikki kieltäytyneet elokuvien päärooleista. Onneksi, sillä nämä elokuvat eivät olisi olleet samoja, ilman niihin valittuja näyttelijöitä:

gwynethpaltrow.jpg

1. Titanic -elokuvan naispääosaroolia tarjottiin Gwyneth Paltrow’lle. Tähti kieltäytyi ja lopullisessa roolissa nähtiin Kate Winslet.

megryan.jpg

2. Pretty Woman -elokuvan päärooliin kaavailtiin Meg Ryania. Kieltäytymisen jälkeen rooliin valittiin Julia Roberts.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

3. James Bond -elokuviin kaavailtiin Daniel Graigin sijaan Hugh Jackmania. X-Men -elokuvien kuvausten takia Jackman kieltäytyi Bond-elokuvista.

sarahmichellegellar.jpg

4. Clueless-teinikomedia ei olisi ollut läheskään yhtä kiinnostava ilman Alicia Silverstonea. Pääroolia tarjottiin kuitenkin ensin Sarah Michelle Gellarille. Hän kieltäytyi esiintyäkseen saippuasarjaroolissa All My Children.

mattdamon.jpg

5. Avatar-elokuvan pääroolia tarjottiin Matt Damonille. Mies oli kuitenkin kiireinen The Bourne -elokuvien kuvauksissa ja rooli meni lopulta Sam Worthingtonille.

sandrabullock.jpg

6. Million Dollar Baby -elokuvan pääroolissa loisti Hillary Swank ja hän voitti Oscar-palkinnon suorituksestaan. Asia olisi voinut olla toisin, jos Sandra Bullock olisi ottanut roolin vastaan, sillä hänelle oli tarjottu roolia ennen Swankia.

leonardodicaprio.jpg

7. Kulttiklassikkona pidetyn American Psycho -elokuvan roolia tarjottiin Leonardo DiCapriolle. Kieltäytymisestä johtuen rooli annettiin vähemmän tunnetulle näyttelijälle Christian Balelle, joka roolin ansiosta teki valtaisan läpimurron.

johntravolta.jpg

8. Näyttelijä Tom Hanks tullaan varmasti ikuisesti muistamaan roolistaan Forrest Gumpina. Oli hilkulla, että John Travolta ei ottanut roolia vastaan, sillä sitä oli tarjottu hänelle ensin. Jälkeenpäin Travolta on kertonut katuneensa roolista kieltäytymistä. Forrest Gump -fanit eivät tosin ole asiasta pahoillaan.

9. Twilight -elokuvissa Bellan roolissa hurmasi näyttelijätär Kristen Stewart. Roolia oli kuitenkin vähällä mennä näyttelijätär Emily Browningille. Hän kieltäytyi roolista, koska hän oli juuri lopettanut kauhuelokuvan kuvaukset, eikä halunnut sitoutua moniosaiseen elokuvaan.

10. Sex and The City -sarjan, eli Sinkkuelämän päärooli Carrie Bradshaw sopii Sarah Jessica Parkerille kuin nenä päähän. Olisi vaikea kuvitella, että Bradshaw’ta olisikin näytellyt Dana Delaney. Näyttelijätär kieltäytyi roolista, sillä hän halusi sen sijaan esiintyä Täydelliset naiset -sarjassa. Onneksi roolit menivät lopulta oikeisiin osoitteisiin.