Kahvinjuonti ehkäisee impotenssia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Niille miehille, jotka nauttivat kahvin juomisesta päivittäin, on tiedossa hyviä uutisia. Britannian julkisen terveydenhuollon keräämien tietojen mukaan on todettu, että kahvi vähentää impotenssin, eli erektiohäiriöiden esiintymistä jopa 42 prosentilla.

Britannian julkinen terveydenhuolto, eli NHS on kerännyt tutkimustaan varten tietoa lähes 4.000 miespotilaalta. Kerätty data on vihdoin analysoitu ja tulokset ovat olleet mielenkiintoisia.

Tietojen mukaan miehet, jotka saivat päivittäisistä kahviannoksistaan 85-170 milligrammaa kofeiinia, kärsivät huomattavasti vähemmän erektiohäiriöistä kuin muut tutkimuksen henkilöt. Heillä esiintyi 42 prosenttia vähemmän erektiöhäiriöitä, kuin miehillä, jotka joivat kahvia satunnaisesti tai pidättäytyivät kahvista kokonaan.

Yhdessä kahvikupissa on noin 63 milligrammaa kofeiinia, eli kaksi kuppia päivässä riitti impotenssin ehkäisemiseen.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimus vahvisti myös aiemmin tutkitut yhteydet sydänkohtausriskin pienentämisessä ja sen lisäksi kahvi suojaa dementialta, 2-tyypin diabetekselta ja jopa ihosyövältä. Kahvinystävinä suomalaiset ovat terveellisillä jäljillä ja nyt on jälleen hyvä syy nauttia kahvin juomisesta entistäkin enemmän.