Naisella erikoinen sairaus – näkee kasvojen tilalla lohikäärmeen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erään naisen sairaus kuulostaa aivan siltä kuin se olisi keksitty suoraan kauhuelokuvasta. 52-vuotiaalle hollantilaiselle on kuitenkin arkipäivää nähdä ihmisten kasvot lohikäärmeen päänä. Nainen sai lääkärit ihmettelemään tilaansa kirjautumalla itse sairaalaan hallusinaatioidensa vuoksi.

Naisen sairaus ei ole alkanut yllättäin vaan hän on kärsinyt siitä koko elämänsä ajan. Kun hän alkaa keskustelemaan jonkun kanssa, hän näkee ihmisen kasvot normaalisti. Muutaman minuutin jutustelun jälkeen ne alkavat kuitenkin vähitellen muuttamaan muotoaan ja näyttävät lopulta lohikäärmeen päältä.

Metro-lehti kertoo naista hoitaneiden tutkijoiden kirjoittaneen The Lancet -sivustolle, että nainen kärsi mielensairaudesta, jonka vuoksi hän näkee saman pään ja hahmon kaikissa kasvoissa. Lohikäärmeen päät ilmestyvät naisen näkökenttään myös pimeällä.

Nainen oli tutkittaessa fyysisesti kaikin puolin terve. Häntä alettiin hoitamaan dementikoille tarkoitetuilla lääkkeillä, jotka ovat toistaiseksi onnistuneet poistamaan hallusinaatiot.