Vanhuksen ja koiran tarinalla tärkeä opetus – voitko pidätellä kyyneleitä?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Netissä julkaistu video vanhan miehen ja koiran tarinasta on saanut ihmiset kyynelehtimään ympäri maailmaa. Tarinan taustalla on argentiinalainen elintenluovuttajien hyväntekeväisyysjärjestö, joka on videollaan kampanjoinut elinten luovuttamisen tärkeydestä.

Tunteisiin vetoava kampanja perustuu vanhuksen ja koiran tarinaan. Sydäntäsärkevässä mainoksessa koira menettää parhaan ystävänsä. Vastoin odotuksia koiran tarina ei pääty siihen, sillä luovuttamalla elimensä vanhus on antanut elämän muille sairaalan potilaille.

Tarinassa tapahtui taianomainen käänne, kun koira oivalsi, että hänen omistajansa oli pelastanut naisen, joka oli poistumassa sairaalasta. Koiran ja naisen välillä oli yhteys ja elämä jatkui miehen sankarillisen teon ansiosta.

Tarina on vain yksi monien joukossa, sillä Stara taannoin uutisoi elintenluovuttajasta, jonka avulla yli 50 ihmistä pelastui. Elintenluovuttajan sankaritarinalla ja hyväntekeväisyysjärjestön kampanjalla on sama opetus, joka on se, että elintenluovuttajana jokainen voi pelastaa ihmishenkiä.