Tiesitkö? Vatsan kurniminen ei ole merkki nälästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moni yhdistää näläntunteen vatsan kurnimiseen. Kun vatsasta alkaa kuulumaan ääniä, sitä selitellään usein liian vähäisellä syömisellä ja aletaan saman tien valittelemaan nälkää. Monesti kurniminen kuuluu vatsasta silloin, kun on nälkä, mutta itse ääni ei ole vatsan avunhuuto ruoalle.

Noin tunti sen jälkeen, kun ruoansulatus ja vatsalaukku on käsitellyt kaiken sisällä olevan ravinnon lihaksisto alkaa supistelemaan työntääkseen kaiken mahdollisen jäljellä olevan ruoan vatsalaukusta suolistoon.

Ravitsemustieteen ammattilaiset kehottavat jättämään aterioiden väliin aina viiden tunnin tauon, että tarpeellinen edellisen ruoan jälkeinen putsaus on ehtinyt tapahtua. Guilia Enders selventää uusimmassa kirjassaan, että suolisto alkaa tyhjentämään ja putsaamaan itseään aina edellisen aterian jäljiltä.

Vatsan kurniminen ja ääntely tapahtuu siis vatsan putsatessa itseään aterioiden välissä. Mikä tahansa välipala pysäyttää yleensä putsausprosessin ja siitä johtuvan kurnimisen välittömästi.