Pulu pidätettiin Intiassa – epäillään vakoilusta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Manwalin kaupunkin kupeeseen laskeutunut pulu on pidätetty intilalaisviranomaisten toimesta. Linnun liikkeistä päätellen se oli matkalla rajan yli Pakistaniin. Viranomaiset huomasivat, että pulun ympärille oli kiedottu lankaa ja sen pyrstössä oli paperinen viesti.

Poliisin mukaan viestissä luki: ”Tehsil Shakargarh, district Narowal”, joka tarkoitti kaupunkia Pakistanissa. Viestissä oli myös numeroita, joita viranomaiset eivät ole paljastaneet. The Times of India -lehden mukaan pulu, eli kesykyyhky, läpivalaistiin vierasesineiden varalta. Linnusta ei löytynyt mitään poikkeavaa.

Pulu on edelleen poliisien huostassa ja näillä näkymin se ole pääsemässä vapauteen. Daily Mail -lehden mukaan ISIS-terrroristiryhmän jäsenet vangitsivat 15 kyyhkyjen kasvattajaa Irakissa, sillä heidän mukaansa kyyhkyjen kasvattaminen oli islamin vastaista toimintaa. Intialaiset eivät pidä mahdottomana sitä, että kyyhkyjä on alettu käyttää terrorismiin liittyvässä toiminnassa. Pidätettyä pulua ei näin ollen ole turvallista vapauttaa.