Tuhlarijulkkikset nettiraivon kohteena – tällaista ei ole ennen nähty!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa Kalifornia on kärsinyt jo vuosien ajan historiallisen vakavasta kuivuudesta, joka on aiheuttanut alueella jo monenlaisia ongelmia. Asukkaita on pyydetty säästämään vettä kaikessa missä voivat, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole osallistuneet vedensäästötalkoisiin.

Kaliforniassa määrättiin taannoin 500 dollarin sakko asukkaille, jotka kastelevat vedellä ajoteitään tai ylikastelevat nurmikkojaan. Ylikastelun määritelmää on kuitenkin lähes mahdotonta valvoa. Hollywoodin rikkaista julkkistähdistä monet haluavat pitää nurmikkonsa edelleen kauniin vihreänä, koska se on nykyisin merkki varallisuudesta.

Nurmikon kasteluun tarvitaan suuria määriä vettä. Nyt tällaiset tuhlarit ovat joutuneet ennennäkemättömän nettiraivon kohteeksi, kun heitä on ryhdytty julkisesti häpäisemään sosiaalisessa mediassa. Tähän tarkoitukseen on perustettu hashtag #droughtshaming, joka liitetään usein julkkisten verheiden puutarhakuvien yhteyteen. Ilmakuvista nähdään nimittäin helposti kenen nurmikko näyttää kastellulta.

Tähän mennessä ainakin Kim Kardashian, Beverly Hillsin kaupunki, Barbara Streisand, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey ja Kanye West on ”kuivuushäpäisty” sosiaalisessa mediassa.