Kiinalainen toimistorakennus on Star Trek -fanien unelma

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Trek -sarjasta ja elokuvista tuttu USS Enterprise lukeutuu populaarikulttuurin tunnistettavimpiin avaruusaluksiin. Google Mapsin käyttäjät ovat jo jonkin aikaa ihmetelleet Kiinassa sijaitsevaa toimistorakennusta, joka muistuttaa yläilmoista katsottuna hämmästyttävän paljon Star Trekin futuristista avaruusalusta.

Rakennus kuuluu verkkopelejä valmistavalle NetDragon-yhtiölle. Yrityksen johtaja Liu Dejian on Wall Street Journal -lehden mukaan paljastanut, ettei rakennuksen ja USS Enterprise -aluksen yhdennäköisyys ole suinkaan vahinko. Mies on nimittäin suuri Star Trek -fani, ja halusi kunnioittaa rakennuksen suunnittelussa suosikkisarjaansa.

Noin 100 miljoonaa dollaria maksanut rakennus on Star Trekin oikeudet omistavan CBS-yhtiön hyväksymä. Avaruusalusta muistuttava toimistorakennus on 260 metriä pitkä, ja sen rakentamiseen kului neljä vuotta. Toimistorakennuksen sisäpuolelta löytyy muun muassa aidon kokoinen Tyrannosaurus Rexin luurangon jäljennös.