Toimintafiguureja räjäytettiin taivaan tuuliin – upeasti hidastettuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yleensä poikien leluiksi miellettävät toimintafiguurit nousivat suosioon 1980-luvun alussa. Tuolloin kauppojen hyllyille ilmestyivät Masters of the Universe, G.I. Joe ja Transformers-hahmot, jotka seikkailivat lelumaailman lisäksi piirrossarjoissa ja sarjakuvalehtien sivuilla.

Lelujen hajoaminen kappaleiksi oli lapsena kova pala. Siitäkin huolimatta Youtuben Dude Perfect -kanavan Bromo-sarjassa nähdään nyt video, jolla toimintafiguureja räjäytetään taivaan tuleen. Kyytiä saavat niin Turtlesit, Transformersit kuin Star Wars -hahmotkin.

Toimintafiguurien tuhoaminen esitetään tietenkin näyttävän hidastetun kuvan voimin. Videon perusteella muovihahmojen kappaleiksi räjähtämisen seuraaminen on ainakin leikki-iän odottaneelle oudolla tavalla kiehtovaa.