Puristatko sinäkin finnisi väärin? Näin onnistut oikeaoppisesti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Finnit voivat olla todellisia päivän pilaajia ja näkyvälle paikalle ilmestyessään myös ärsyttäviä katseen kiinnittäjiä. Näpyt kehotetaan jättämään rauhaan, mutta jos niitä ei pysty olla puristamatta on siihenkin oikea ja väärä tapa.

Finnejä ei saisi puristaa pelkkien sormien ja kynsien avulla, koska ne voivat ärsyyntyä ja tulehtua laajentaen näpyn punaista aluetta entisestään. YouTubessa on julkaistu video, jossa näytetään miten finni puristetaan oikein.

Finni pitäisi puristaa ensinnäkin vasta silloin, kun siinä on valkoinen pää. Puhkaisua varten tarvitaan ohut ja terävä neula, jonka pää pitää puhdistaa liekin ja desinfiointiaineen avulla. Finni puhkaistaan neulan päällä ja puristetaan sen jälkeen vasta sormilla. Lopuksi näppy pitää puhdistaa lämpimän veden avulla ja jättää rauhaan.