Kohuttu Nälkäpeli-tyylinen realitysarja halutaan estää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vetoomus BBC-kanavan uuden realitysarjan lopettamisen puolesta on saanut monet boikotoimaan ohjelmaa ja kanavaa sosiaalisissa medioissa. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo lähes 24.000 ihmistä, jotka eivät halua Nälkäpeli-tyylistä ohjelmaa esitettäväksi televisiossa.

nalkapeli.jpg

nalkapelivihanliekit

Britain’s Hardest Grafter, eli Britannian kovin raataja, on saanut ihmiset raivon partaalle. Televisiosarjaa on mainostettu Nälkäpeli-elokuvaa mukaillen. Sarjassa köyhyysrajan alapuolella olevat ihmiset laitetaan ohjelman nimen mukaisesti raatamaan televisiokameroiden kuvatessa ja ottamaan mittaa toisistaan ahkeruuden ja jaksamisen puitteissa.

BBC on Metro-lehden mukaan puolustellut sarjaa uutena sosiaalisena kokeiluna, mutta katsojien mielestä ohjelmassa retostellaan köyhien ihmisten elämän viihteellistämisellä. Ohjelmassa alle 15.500 puntaa vuodessa tienaavat ja työttömänä elävät saavat näyttää televisiossa, miten kovasti he ovat valmiita tekemään töitä ja miten ahkeria he ovat tavoitellessaan kisan voittoa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: Splash
Kuva: Splash