Siteet ja tamponit historiaan – kuukautishousut lanseerattiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kolme ystävystä olivat panneet merkille, että markkinoilla ei ollut naisille tarkoitettuja alushousuja, jotka tarpeen tullen suojaisivat vaatteita tahroita tai vuodoilta, erityisesti kuukautisten aikaan. Niinpä naiset päättivät kehitellä sellaiset itse.

Kolme vuotta kestänyt tutkimus- ja kehtitystyö on valmistunut ja uudet Thinx-housut on esitelty kansaivälisille markkinoille. Idean takana olevat naiset ovat hakeneet joukkorahoitusta alusvaatteidensa massatuotantoa varten ja vaikuttaisi siltä, että rahoitus on järjestymässä. Naisten mukaan Thinx-housut ovat ensimmäiset alushousut maailmassa, jotka imevät nestettä olematta vaippamaisia.

Youtube-videolla naiset ovat kertoneet kuinka housut toimivat. Hygienisissä alushousussa on käytetty materiaaleja, jotka imevät kosteutta tehokkaasti ja pitävät housut kuivina vuodon sattuessa. Alushousut eivät päästä nestettä läpi eikä vuoto tahraa päällä olevia vaatteita. Verkkosivujen mukaan alushousut kykenevät imemään nestettä kahden tamponin verran. Naiset ovat vakuuttuneita, että Thinx-housujen avulla tamponeista ja kuukautissiteistä voidaan pian luopua.