Turistit häpäisivät temppelin alastomana

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Hyväkäytöksisten matkustajien tärkein muistisääntö on se, että matkakohteen kulttuuria ja lakeja tulee kunnoittaa ja noudattaa. Eräiltä ranskalaisturisteilta oli päässyt tämä sääntö unohtumaan ja he häpäisivät röyhkeästi pyhän temppelin matkallaan Kambodzassa.

Miehet olivat päättäneet ilahduttaa ystäviään sosiaalisessa mediassa julkaisemillaan alastonkuvilla. Kuvissa miehet poseeraavat takamukset paljaana Angkor Watin temppeleiden läheisyydessä häpäisten buddhalaiset pyhiinvaelluskohteet.

Miesten neronleimaus kostautui, sillä paikalliset saivat miehet kiinni. Miesten pidättämisen puolesta puhuivat lukuisat kuvat, joissa miehet poseerasivat ilman vaatteita. Todennäköisesti katumuksen osoittaminen, kulttuuriero ja miesten sivistymättömyys pelasti heidät vankilatuomiolta.

Miehet tuomittiin kuitenkin noin 200 euron sakkoihin ja ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sen lisäksi ranskalaiset karkoitettiin maasta, eikä heillä ole mitään asiaa Kambodzaan seuraavaan neljään vuoteen. Nuorten miesten pelleily oli kostautunut, mutta toivottavasti he myös oppivat läksynsä, vaikkakin kantapään kautta.