Digitaalinen huume kiinni ohimoon – tuntuu kuin olisi pilvessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä kaipaa välillä vähän rentoutusta päivänsä päätteeksi tai vaikkapa päivän aikana. Kannabiksen polttamisen kerrotaan rentouttavan monia, mutta useimmissa maissa huume on laiton. Thync-niminen yritys keksi laillisen ratkaisun rentoutuneen olon saamiseksi.

Thync on kehitellyt päähän laitettavan pannan, jonka pieni valkoinen lippa kiinnitetään ohimon ja otsan väliin hiusrajan tuntumaan. Lippa antaa aivoille hermoja pitkin elektronisia sykäyksiä, joiden pituuden voi valita puhelimeen ladattavasta sovelluksesta.

Metro-lehti kertoo tuotetta testanneiden kuvailleen, että rentoutunut olo tuntuu samalta kuin olo kannabiksen polttamisen jälkeen. Jos käyttäjä kaipaa rentoutumisen sijaan piristystä ja energiaa, lippa asetetaan pään taakse. Energisoitunutta oloa kuvailtiin ajatuksia selkeyttävänä olotilana hoidon jälkeen.