Kouluruokalan työntekijälle potkut – jakoi ilmaista ruokaa köyhille oppilaille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa jokaiselle oppilaalle tarjoillaan peruskoulussa täysipainoinen, maksuton ateria. Kaikissa maissa näin ei ole, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa oppilaitosten päivittäinen ateria on oppilaille maksullinen.

Coloradolainen Della Curry sai taannoin potkut työstään Dakota Valleyn peruskoulun ruokalassa. Syynä irtisanomiselle oli se, että 35-vuotias nainen jakoi ilmaista ruokaa koulun vähävaraisista perheistä tuleville oppilaille. Teko oli koulupiirin sääntöjen vastaista.

Koulupiiri tarjoilee ilmaista ruokaa niiden perheiden lapsille, joiden vuositulot alittavat 31.000 dollaria. Alle 45.000 dollarin vuositulojen perheiden lapset saavat alennusta aterioista. Mikäli perheen vuositulot ylittävät tarkat rajat, mutta lapset eivät pysty maksamaan ateriasta, koostuu heidän päivittäinen kouluruokansa hampurilaissämpylästä, yhdestä juustoviipaleesta ja pienestä maidosta.

– Ekaluokkalainen tuli eteeni itkien, sillä hänellä ei ollut tarpeeksi rahaa ateriaan. Kyllä, annoin hänelle ateriaan, Curry kertoo CBS Denver -kanavalle.

Della Curry maksoi ilmaiseksi tarjoamansa lounaat omasta pussistaan. Tästäkin huolimatta naisen työnantajat katsoivat, että kahden lapsen äiti rikkoi koulupiirin sääntöjä.

– Tiedän, että tekoni oli lain mukaan väärin. En kuitenkaan tunne siitä pahaa mieltä, ja tekisin tekoni uudelleen koska tahansa, Della Curry kuvailee.

– En tule ikinä ymmärtämään kuinka ”maailman paras valtio” voi kuvitella juustoleivän olevan riittävän ravitseva ateria lapselle. En tule ikinä ymmärtämään, miten yksi maailman rikkaimmista valtioista ei voi tarjota ruokaa lapsilleen, nainen kyseenalaistaa.