Koditon jakeli totuuksia nykymaailmasta – kertomus vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Huoltoasemalla asioinut yhdysvaltalaismies Tyler Mann kiinnitti huomiota kadun reunalla istuskelevaan mieheen, joka soitti kitaraa. Hetken jutusteltuaan Mann päätti kuvata heidän keskustelunsa videolle. Tyler sai yllättäen videolle miehen elämäntarinan.

Koditon mies kertoi hänelle, että yhteiskunta oli hylännyt hänet. Hänet oli aikoinaan tuomittu huumeiden hallussapidosta ja mies oli suorittanut tuomionsa. Elämä vankilan jälkeen osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä yhteiskunta oli sulkenut hänet ulkopuolelle.

Oma-aloitteisesta yrittämisestä huolimatta mies ei onnistunut saamaan työtä tai asuntoa tuomionsa takia. Niinpä mies oli päätynyt kadulle asumaan. Mies totesi, että kanssakäyminen ja kommunikointi ihmisten kanssa oli muuttunut ja ystävyyssuhteet, parisuhteet ja kommunikointi on siirretty nettiin.

Häntä harmitti, että kukaan ei enää halunnut olla oikeasti toistensa kanssa tekemisissä vaan elämästä verkossa oli tullut paljon merkittävämpää.

Tyler Mann kuvasi kodittoman miehen pysäyttävän puheen nyky-yhteiskunnasta videolle huoltoaseman pihassa Austinissa, Teksasissa. Videon lopuksi Tyler kertoi kodittomalle, että hänen puheensa oli tehnyt Manniin suuren vaikutuksen. Toivottavasti se tekee samanlaisen vaikutuksen myös videon katsojiin.