WC-pöntöt halutaan hisseihin Japanissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanissa on ryhdytty harkitsemaan WC-pönttöjen asentamista hisseihin hätätilanteiden varalta. Sen lisäksi hisseihin olisi tarkoitus asentaa myös toimiva vesilähde. Syy uudistuksille on Japania runtelevat maanjäristykset, joiden takia ihmiset saattavat jäädä jumiin hisseihin.

Metro-lehden mukaan hisseihin asennettavia vessoja ja vesilähteitä saisi käyttää vain hätätapauksissa. Osa suunnittelijoista on tyrmännyt idean suoralta kädeltä ja ehdottanut, että pönttöjen sijaan hissimatkustajat voisivat tehdä tarpeensa muovipusseihin.

Muovipussitelineen asentaminen olisi heidän mielestään huomattavasti käytännöllisempi ratkaisu. Maanjäristyksen iskiessä hissit usein jäävät pysähdyksiin. Pahimmissa tapauksissa pelastus- ja huoltohenkilökunnan saapuminen paikalle on kestänyt yli vuorokauden.

Siinä ajassa hissimatkustajat kärsivät jo pahasta nestehukasta. Näillä näkymin toimiin ryhdytään, jotta matkustajat välttyisivät nestehukan aiheuttamalta hengenvaaralta jäädessään hissiin jumiin.