Älä kärsi korkokengissä – helppo jalkapohjatreeni elvyttää jalat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet naisista käyttävät korkokenkiä useita kertoja viikossa, ellei päivittäin. Suuri osa korkokenkiä pitävistä naisista kärsivät jalan puutumisesta ja jopa kivusta kenkiä pitäessään, mutta sivuuttaa sen näyttääkseen hyvältä ja ryhdikkäältä. Tutkimusten mukaan korkokenkien jatkuva pitäminen saattaa aiheuttaa jaloille peruuttamattomia vaurioita.

Koska korkokenkiä pidettäessä jalkojen lihakset ovat epätasapainossa, aiheuttaa se usein puutumista, kipua ja pahimmassa tapauksessa nilkan venähdyksiä, polvivikoja ja lihasvammoja. Vaaroista ja seurauksista huolimatta naiset eivät ole valmiita luopumaan kauniista kengistään.

Niinpä Daily Mail -lehti on julkaissut ohjeet jalkapohjan venyttämiselle, jota harjoitellessa voi ennaltaehkäistä korkokenkien aiheuttamia vauriota ja lieventää kipua.

Helppo jalkapohjatreeni on osoitettu naisille, jotka pitävät korkokenkiä vähintään kolme kertaa viikossa. Youtubessa julkaistu Yamuna Foot Fitness -video opastaa kuinka jalkapohjaa elvytetään. Harjoitus parantaa jalkapohjan verenkiertoa ja venyttää jalan lihaksia.

Kun harjoituksen tekee neljä kertaa viikossa, on sen todettu ennaltaehkäisevän korkokengän aiheuttamia vaurioita. Pidä siis korkokenkiä terveellisesti treenaamalla jalkapohjia säännöllisesti. Helppo harjoitus vie vain muutaman minuutin päivästä, mutta helpottaa oloa pitkään.