Tähän eivät muut pysty! 57-vuotias lankutti yli viiden tunnin ajan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lankuttaminen, eli planking, nousi muutama vuosi sitten maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Toukokuussa tanskalainen Tom Hoel rikkoi lajin maailmanennätyksen pysymällä lankutusasennossa lähes neljän ja puolen tunnin ajan. Hoelin ennätys on kuitenkin ehditty jo rikkomaan.

Kalifornian San Diegossa asuva George Hood päätyi Guinnessin ennätysten kirjaan lankuttamalla yhteensä viiden tunnin, 15 minuutin ja 15 sekunnin ajan. Hyvässä fyysisessä kunnossa oleva 57-vuotias mies on entinen merijalkaväen sotilas ja DEA-agentti.

Ennätyksen rikkomisen ohessa George keräsi tempauksellaan rahaa hyväntekeväisyyteen. Miehen keräämät varat lahjoitetaan vammautuneita Yhdysvaltojen sotilaita avustavalle Semper Fi Fund -järjestölle. George Hood rikkoi lankuttamisen maailmanennätyksen jo aikaisemminkin, kesäkuussa 2014, kunnes kiinalainen Mao Weidong rikkoi sen saman vuoden syyskuussa.